Publicistika | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Publicistika


Fakultu sociálních studií Masarykovy univerzity čekají volby. Současnému děkanovi Břetislavu Dančákovi končí druhý čtyřletý mandát. O jeho post se ucházejí dva muži, z nichž akademický senát vybere vítěze už ve čtvrtek 11. dubna na Dnech fakulty.

Celý článek | Komentáře


Studenti, ale i nestudenti ve věku 18 až 30 let se mohou zúčastnit již dvanáctého ročníku mezinárodní literární soutěže s názvem A Sea of Words. Deset výherců z celé Evropy stráví společně tři dny v Barceloně a jejich povídky vyjdou ve společné sbírce. Pořadateli soutěže jsou European Institute of the Mediterranean a mezinárodní Nadace Anny Lindhové pro dialog kultur ve Středomoří.

Celý článek | Komentáře


Působil jako prorektor, vede fakultu, má praxi lékaře a nebojí se mluvit přímo a nahlas. V pondělí Martin Bareš dokázal přesvědčit 36 akademiků, kteří mu posvětili jeho další kariérní růst. Od září se ujme vedení Masarykovy univerzity.

Celý článek | Komentáře


Knihovny věcí, kde člověk sežene nejrůznější domácí potřeby, fungují po celém světě a rozšiřují se postupně i v České republice. První brněnská knihovna věcí se poprvé otevře již dnes 21. března v 18 hodin. Knihovna věcí má pro první návštěvníky připraveno asi sto předmětů k vypůjčení.

Celý článek | Komentáře



Několik desítek studentů se zúčastnilo pátečního happeningu, jenž se konal u příležitosti středoškolské stávky pro lepší klima. Z ulic Brna se studenti přesunuli na Fakultu sociálních studií Masarykovy univerzity. Tam o klimatu a životním prostředí několik hodin diskutovali.

Celý článek | Komentáře


Příležitost ukázat svůj krátkometrážní film před stovkami diváků přináší soutěžní sekce Filmového festivalu Fakulty informatiky, který je součástí festivalu MUNIFESTO. Vzhledem ke stoletému výročí Masarykovy univerzity je podmínkou k ní ve filmu odkázat. Zájemci mohou své dílo přihlásit do 14. dubna.

Celý článek | Komentáře


Masarykova univerzita zveřejnila výsledky průzkumu, který každoročně ukazuje, jak si vedou čerství absolventi univerzity při hledání práce, zda se uplatní v oboru a jaký mají hrubý nástupní plat. Průzkum, který škola zpracovala v roce 2018, a který každoročně provádí od roku 1994, oslovil více než dva a půl tisíce absolventů dlouhého a navazujícího magisterského studia v prezenční formě, přičemž údaje vychází z 1090 vyplněných dotazníků.

Celý článek | Komentáře


Anna Krutová pracuje s vůněmi, které člověku pomohou uvolnit stres a s ním spojenou bolest. Aromaterapie ji živí už pět let, masáže s oleji nebo vonnými vodami dopřává dospělým, dětem, onkologicky nemocným i zvířatům.

Celý článek | Komentáře


Nelekejte se, Security Outlines, kteří si dříve říkali Sekuriťáci, nejsou členskou základnou brněnského podsvětí. Je to sice nekonvenční spolek z Fakulty sociálních studií, který má hierarchii a pravidelné meetingy trochu jako mafie, ale jsou v podstatě neškodní. Pokud jste na dobré straně barikády.

Celý článek | Komentáře


Bakalářští studenti na psychologii by si přáli více povinně volitelných předmětů. Katedra v čele s Lenkou Lacinovou plánuje jejich počet do budoucna navýšit, a to převzetím některých magisterských „béček“ do bakalářského studia. První změny by se měly projevit už příští semestr.

Celý článek | Komentáře


Vypadá to jako step, jenom to nedělá typický zvuk. Představuji vám Riverdance neboli irský tanec. Ukážu vám, co obnáší jeden trénink, jak vypadají soutěže v této disciplíně a představím vám důvod, proč něco tak zvláštního dělat.

Celý článek | Komentáře


V novém semestru pocítí studenti Katedry mediálních studií a žurnalistiky změny. Několik stálic z pedagogického a lektorského týmu odchází, je to přitom nejmasivnější obměna napříč katedrami fakulty. „Jsou to dva roky změn, je to stres, co vám budu povídat. Dostali jsme za úkol katedru zreformovat,“ říká vedoucí katedry Jakub Macek, který už za některé z odcházejících našel náhradu. V rozhovoru vysvětluje nejen to, proč k tomu došlo a jaká jsou pravidla pro přijímání nových vyučujících.

Celý článek | Komentáře


Předvánoční čas je tím správným na momentem na to udělat dobrý skutek. A možností je víc než dost. Při příležitosti genderové konference MeziMeze umístil Gender kolektiv v knihovně na Fakultě sociálních studií krabici, do níž lidé mohli vkládat hygienické nutnosti pro potřebné lidi. Konference je sice u konce a krabice z knihovny zmizela, ale zájemci mohou hygienickými potřebami dále přispět například v kavárně Tři ocásci.

Celý článek | Komentáře


Vítěze pro nadcházející akademický rok uvedla Masarykova univerzita na konci listopadu. Škola každoročně volí zástupce červeného a bílého vína. Příští rok připije k oslavám stoletého založení republiky dvěma víny z produkce společnosti Vinselekt Michlovský, která získává za vyrobená vína řadu ocenění. Vzhledem k blížícímu se lednovému startu oslav mají už speciální etikety a balení.

Celý článek | Komentáře


« Předchozí 1 2 3 4 8 15 21 28 Další »