Security Outlines: Baví nás drogy nebo nelegální prodej zbraní | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Security Outlines: Baví nás drogy nebo nelegální prodej zbraní

Do rubriky Fakultní ruchy napsal Martina Novotná (Čtvrtek, 24. leden 2019)

Nelekejte se, Security Outlines, kteří si dříve říkali Sekuriťáci, nejsou členskou základnou brněnského podsvětí. Je to sice nekonvenční spolek z Fakulty sociálních studií, který má hierarchii a pravidelné meetingy trochu jako mafie, ale jsou v podstatě neškodní. Pokud jste na dobré straně barikády.

Mluvit o nich jako o anarchistech je asi příliš, ale o tom, že se tento spolek vymyká všem představám, není pochyb. „Nejsme sluníčkáři, ale realisti,“ prohlašuje pyšně zástupce šéfredaktora Tomáš Zwiefelhofer. A jak by taky ne, podílet se na běhu největšího bezpečnostního portálu v České republice chce kuráž a notnou dávku kritického odstupu.

Zatímco reportáže o misích v Afghánistánu či novinové články poskytnou čtenářům fakta, díky bezpečnostním večerům, které Security Outlines (SO) pořádají jako aktivitu navíc, si můžete vyslechnout příběhy od samotných vojáků, kteří misi absolvovali. Cílem je především zvýšit povědomí o aktuálních problémech a poskytnutí prostoru pro společné debaty. „Jednoduše přinést informace, které si v knížce studenti nepřečtou,“ nechává se slyšet Zwiefelhofer.

Samotná redakce je rozdělena dle jednotlivých geografických regionů. Od Latinské Ameriky, přes Euroatlantický sektor, Afriku, postsovětský prostor až na vzdálený východ Asie. Přičemž nová témata a projekty s inovativními nápady jsou ze strany organizace vřelé vítány. Kromě dobrého pocitu, že děláte něco navíc, vám SO umožní rozvíjet své organizační schopnosti. Členové totiž pravidelně spolupracují s Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB), který každoročně pořádá konferenci o kybernetické bezpečnosti CyberCon.

Takže ať už máte sebevíc odlišný background anebo vaše studium nesouvisí přímo s bezpečnostními studii, zástupce šéfredaktora nevidí jediný důvod, proč nenavázat spolupráci. Pokud tedy máte v šuplíku napsaný nějaký text, tak se určitě nebojte ho poslat na: info@securityoutlines.cz, rádi zašlou zpětnou vazbu.

blog comments powered by Disqus