Týden mobility: studenti radili studentům | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Týden mobility: studenti radili studentům

Do rubriky Téma čísla napsala Kateřina Burianová (Čtvrtek, 12. listopad 2009)

Poskytnout studentům informace o možnostech studia či práce v zahraničí bylo cílem celouniverzitního týdne mobility. Akce se pod názvem „Více Masaryků do světa“ uskutečnila ve druhém říjnovém týdnu. V atriu naší fakulty se v úterý 6. října po celý den nacházel stánek, v němž studenti, kteří už pobyt v zahraničí absolvovali, sdělovali zájemcům své praktické zkušenosti. Navečer pak v aule proběhla prezentace kompletní nabídky zahraničních stáží, a to studijních i pracovních.

Ve stánku se za den vystřídalo mnoho studentů, kteří vyjeli na studijní pobyty do různých zemí. „Je skvělé, že si můžu promluvit s někým, kdo už v Belgii na Erasmu byl,“ nadšeně uvítala možnost rozhovoru se zkušenějším studentem studentka naší fakulty Kristina Kolovrátková. „Zjistila jsem, že studium tam bylo docela náročné, to mě trochu vystrašilo. Na studijní pobyt se ale stejně pokusím dostat.“ Přednášku v aule pořádalo Centrum zahraničních studií. Představeny na ní byly všechny možnosti studentů naší fakulty na výjezd do zahraničí, a to ať už studijní, pracovní nebo výzkumný. Zároveň byli studenti informováni i o jiných možnostech, jak si zajistit zahraniční stipendium, např. o mezivládních stipendiích.

Týden mobility přinesl sérii akcí na celou univerzitu. Informační stánky a přednášky byly na všech fakultách. Moravská zemská knihovna hostila blok přednášek agentur působících v oblasti vysokoškolské mobility. Také Centrum zahraničních studií uspořádalo den otevřených dveří pro všechny, které zajímá jeho činnost.

blog comments powered by Disqus