Halas - Časopis studentů Fakulty sociálních studií Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Strana 72

Novosti

Halas sa momentálne nachádza v stave malej revolúcie, takže táto menej dôležitá rubrika pripadla mne ako redaktorovi v emigrácii. Aspoň nezmiznem z tiráže. Ale neradujte sa predčasne. Hoci Sáša Průša na tomto mieste zaviedol peknú tradíciu rozlúčkových článkov na pokračovanie, ja Halas neopúšťam, a preto ostanem iba pri suchom opise života v redakcii. — Martin Habčák

Fakulta poskytuje mezinárodní pomoc V místnosti, která se uvolnila po zrušené šatně, vznikne kancelář Institutu pro pomoc vzdáleným zemím. Za projektem stojí Katedra mezinárodních vztahů a na prvních dvacet sedm let pilotního provozu bude v kanceláři umístěno 46 zařízení na obohacování uranu Íránského jaderného programu. Zájem projevilo též Somálsko s projektem zefektivnění přeměny mořské vody v pitnou, ale vzhledem k nedostatečnému množství moře v Brně byla vyjednávání zastavena. (jm) — Pavel Šíma

Kurz o Biblii pre veriacich i neveriacich

Pre záujemcov nielen z našej fakulty je pripravený cyklus desiatich stretnutí s názvom Diskurz Biblie. Jeho cieľom je najmä predstaviť Bibliu ako inšpiráciu pre umenie, pre udalosti v dejinách a jednanie jednotlivcov. Ďalej si kurz kladie za cieľ vysvetliť „jazyk“ Biblie, ale aj priblížit jej obsah študentom prostredníctvom prednášok, rozhovorov, či hraním rolí. — Natália Saganová

Tři otázky pro…Michaela Kalábka

Do Rádia R přišel jako moderátor hudebního pořadu a po pouhém roce se jeho působení rozšířilo přes další pořady až k funkci asistenta dramaturgie. Přitom práci v rádiu považuje za splnění nesplnitelného snu. Proč Michael Kalábek propadnul éteru? — Martina Pelcová

Divadlo žije!

Žonglér Yufi, domácí soubor Průšova uměleckého-úchylného divadla a DJ Jáma Ráma. Ti všichni se představili na prvním z celkem sedmi kulturních večerů, které jsou na tento semestr připraveny pro kulturní nadšence nejen z naší fakulty. Začátkem semestru totiž na FSS odstartovala již šestá divadelní sezóna, kterou už od roku 2007 pro studenty organizuje občanské sdružení Přesahy. — Juliána Silvie Slivoňová

Rádio R má nové studio

Loni začalo vysílat a letos už rekonstruuje za půl milionu. Studentskému internetovému rádiu netrvalo dlouho a „provizorní“ prostory proměnilo v komfortní a profesionální studio vyhovující požadavkům moderátorů. — Hripsime Zohrabyan

Poradíme i popíchneme

Náš současný děkan považuje studium na fakultě za full-time job. Ten minulý zase proslul výrokem, že ten, kdo si při studiu nedokáže sám vydělat na notebook, tady nemá co pohledávat. Tedy neřekl to tak na plná ústa. — Pavel Šíma

Restaurace Rebio

Orlí 26 — Dominika Dufková

Restaurace Rebio II

Velký Špalíček Mečová 2, Brno Po-Pá: 9.00– 21.00 So: 11.00– 21.00 Ne: 11.00– 20.00 www.rebio.cz

Ak stále máte pocit, že to nie je dosť a vaše chuťové poháriky aj naďalalej túžia po širšom sortimente vegetariánskych BIO-jedál, nezúfajte. Jediné, čo stačí urobiť, je vyraziť z ulice Orlej cez Námestie Slobody a namieriť si to rovno do Veľkého Špalíčku. Potom už len vyšplháte na druhé poschodie a nájdete pobočku Rebio číslo 2 s odlišnou ponukou, ale rovnakou filozofiou spojiť človeka s prírodou. Táto snaha vám udrie do očí už pri pohľade na interiér, ktorý je projektovaný podľa prastarej čínskej náuky Feng-Šuej, založenej na harmonickom spolužití ľudí s prostredím. Dôkazom toho je svetlá a priestranná miestnosť dekorovaná množstvom rastlín, ktorej atmosféra dýcha vitalitou. Zariadenie je samozrejme vyrobené z čisto prírodného materiálu a k živosti celého prostredia prispievajú aj svieže a večne sa usmievajúce predavačky, ktoré vám nikdy nezabudnú popriať dobrú chuť. Podľa toho na čo máte zálusk, je pre vás pripravených viacero pultov. V ponuke je každý deň nový výber jedál, samozrejme, z čisto BIO-surovín, ktoré ocenia najmä vegetariáni alebo milovníci sóje, ktorá tu má bohaté zastúpenie. Keďže Rebio funguje na systéme samoobsluhy, kreativite pri kombinovaní jedál sa medze nekladú. I tu za sto gramov jedla zaplatíte 21,90 korún. Máte chuť na kávu alebo čaj? Prosím! Z bohatej ponuky si určite vyberiete svoj obľúbený BIO-nápoj. Tí, čo radi eperimentujú, by možno chceli skúsiť špaldovú kávu (28 kč) alebo horúcu chilli čokoládu (35 kč). Alebo máte chuť na pivo? Žiadny problém. Od klasického Plzňa až po menej tradičné BIO-kvasnicové pivo môžete dostať, čokoľvek sa vám zaráči. Máte mlsný jazýček? Netreba nikam odchádzať. Stačí sa presunúť k vedľajšiemu pultu a tam už na maškrtných zákazníkov čaká množstvo zákuskov s hriešne veľkou vrstvou ovocia. Ak sa chcete dozvedieť viac o denných menu či o filozofii oboch reštaurácií zdravého životného štýlu, navštívte webové stránky podniku, kde nájdete všetko potrebné. Tak prečo to neskúsiť! — Alena Fričová

Vegetariánská restaurace Avatár

Mendlovo náměstí 10 — Michaela Kořenářová

Restaurace Zdravý život

Jaselská 8 — Nikola Krejčířová

Zahrada zdraví

Veselá 37, Brno — Barbara Herucová

LUMO Natur

Ve Vaňkovce 1 — Ivana Králiková

Jde skloubit práci a studium na vysoké škole?

Každá koruna je dobrá a v případě studentů to platí dvojnásob. Je však možné vedle studia i pracovat? Všichni dotázaní se jednoznačně shodli, že ano. Kdo z nás si aspoň jednou nezkoušel přivydělat nějaký peníz? Někdo se spokojí s vybalováním potravin v supermarketu, jsou však i takoví, kteří touží třeba sedět na sedadle řidiče autobusu. — Michaela Sagitariová

Názor studenta: magistr nemá smysl

Studium žurnalistiky na prestižní a výběrové fakultě, co je pět minut od České, je poměrně nevšední záležitostí. Zažil jsem zde již mnohé (například zavádění specializací během třetího semestru studia nebo přednášejícího etiky, který chtěl dávat přepadové testy), leč zatímco na bakalářském stupni mi studium přišlo zajímavé a přínosné, na magisterském si připadám spíše ze setrvačnosti. Na přednáškách potkávám plno svých otrávených spolužáků, kteří studium více přežívají, než prožívají. V pauzách si pak říkáme, že magisterský titul je zde poměrně levný, zato dost o ničem. Uznávám, že lze namítnout, že novinářsky ani sociologicky mé tvrzení velkou hodnotu nemá. Já bych však, coby historik (toť můj druhý, vlastně první obor) namítl, že je historicky dokázáno, že by se mocní měli zajímat o nálady svých poddaných. — Alexandr Průša

« Předchozí 1 23 45 67 69 70 71 72 73 74 75 89 Další »