| Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Do rubriky Jiné podivnosti napsal Alexandr Průša (Pátek,  9. květen 2008)

Velectěné čtenářstvo,

vítám vás na stránkách Halasu. Ano, opět vás po čase zdravím z editorialu. Jak jsem se sem dopracoval a o dalších změnách v Halasu najdete více v rubrice Nahlas.

Tématem čísla, do něhož se právě začítáte, se nám stalo oněch sto lidí, kterých je ve všech učebnách na fakultě plno – zaměřili jsme se na učitele (a samozřejmě i učitelky, ale kdo se s tím má stále vypisovat). V reálu jich ale v učebnách vídáte více než sto, neučí nás jen zaměstnanci fakulty, ale také mnozí doktorandi, nebo externisté. Jedni svou dráhu učitelů a vědců teprve začínají, druzí by již měli být experti z oboru. O všech se v našem novém čísle dozvíte něco nového.

Opět jsme vám také připravili přílohu. V těch minulých naši redaktoři (a redaktorky, když jsme u toho) obíhali (a obíhaly…) čajovny, nekuřácké kavárny a divadla, tentokrát si dali do těla – informujeme o brněnských fitness, squash a spinning clubech. Ať jste propadli kultu těla, nebo se jen udržujete pohromadě, jistě náš informační servis přivítáte.

Skryto nám nezůstalo ani dění na fakultě. Víme, kdo má na svědomí nové rozvrhy u učeben, v nichž vyznat se není žádná legrace. Víme, proč se tu rojí tolik mediků. Položili jsme ruku na tep Přesahům, abychom zjistili, jestli ještě žijí. Zkoumali jsme, jestli je Krmítko opravdu tak drahé, jak si někteří vrabci na atriové střeše špitají. Objevili jsme několik zajímavých lidí na fakultě, možná vám jejich jméno hned nic neřekne, ale jen do chvíle, než si přečtete naše číslo. A samozřejmě pokračujeme v naší soutěži, tak neváhejte a zkuste svůj postřeh a znalost budovy fakulty.

Vy už jste nyní moudřejší, ale já zatím nevím, v jakém čase Halas nakonec vyjde, takže pěkný květen, možná hezké prázdniny… a že sichr je sichr, tak raději i šťastné a veselé!

Alexandr Průša fss.halas@seznam.cz

blog comments powered by Disqus