Halas 2.0 | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Halas 2.0

Do rubriky Publicistika napsal Pavel Šíma, šéfeditor, fss.halas@seznam.cz (Úterý,  1. prosinec 2009)

Bez čtenářů není novinářů. A proto:

Nejen kvůli nutnosti jít s dobou, ale hlavně kvůli snaze jít na ruku vám, čtenářům, držíte v ruce nový Halas 2.0.

Abychom se vám lépe četli, přešli jsme na kvalitnější papír a barvu.

Abychom se vám dostali i na monitor, spustili jsme webové stránky.

Abyste měli ještě pohodlnější orientaci ve všem, co se na fakultě děje, vzali jsme pod svá křídla projekt Co se děje na FSS.

Abychom přispěli k pluralitnější diskusi na fakultě, zavádíme novou rubriku Tribuna, kam může psát úplně každý – student i učitel. Abychom uspokojili váš hlad nejen po informacích, ale i estetičnu, rozšiřujeme prostor věnovaný kultuře.

Formálních změn je ještě víc. V tom všem ale nezapomínáme ani na to nejdůležitější – naplnění rubrik relevantním obsahem.

Možná jste to tušili. My to teď víme jistě. Studenti naší fakulty jsou nejsvětaběžnější z celé univerzity. Tuto jedinečnost oslavujeme tématem čísla věnovanému studentské mobilitě. Pokud jste ještě do zahraničí nevyjeli, nalistujte si pro inspiraci náš seznam stipendijních programů. Slavil i program Erasmus – 22 let a dva miliony vyslaných studentů. Za reportáží jsme letěli až do Švédska.

I s takovým Erasmem ale mohou být problémy. Nevíte jaké? Čtěte články o neuznaných kreditech a nedostatku peněz na stipendia.

Naši studenti jsou však živí nejen v zahraničí. Doma jsme nezmeškali návštěvu bývalých premiérů Dzurindy a Topolánka.

A ani volby. Když se volilo do senátu, na fakultě to žilo jako málokdy. A tak jsme ten politický fenomén proklepli řádně ze všech stran. Přinášíme vám reportáž, výsledky, analýzy, názory. Kdo by měl málo, může si senátory pověsit doma na zeď, nebo si je vystřihnout a poskládat z naší speciální přílohy.

Halas vás chce informovat, chce podněcovat vnitrofakultní diskusi a zároveň by mu byla hanba, kdyby vás nudil.

Tak co říkáte? Napište nám, co si o novém Halasu myslíte.

blog comments powered by Disqus