ČTK | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

ČTK

Do rubriky ČTK napsal Igor Dostál (Sobota,  4. září 2010)

Halas bude deníkem Z fakultního časopisu Halas se od příštího semestru stane deník. Redakce Halasu spolu s vedením fakulty naplánovala transformaci občasníku v deník, který bude vycházet každý všední den. Současně dojde ke sloučení s předmětem specializace žurnalistiky Stisk, jehož výuka se bude odehrávat právě v rámci tvorby Halasu. „V redakci takto vzniklého deníku budou mít studenti také možnost absolvovat povinnou dvanáctitýdenní praxi,“ říká jeden z redaktorů Halasu Stanislav Komenský.

Knihovna se chystá přezbrojit Dosavadní průběžné výsledky průzkumu, který vyhlásila fakultní knihovna, jsou více než překvapivé. Ve schránce pro lístky s návrhy na nákup nových knih a tiskovin jsou podle vedení knihovny momentální poměry hlasů takovéto: Science 3 %, Vesmír 4,5 %, Garfield 22,1 %, Bravo 32 % a Bravo Girl 38,4 %. „Výsledky jsou opravdu překvapivé. To, že Bravo Girl je zastoupeno nejvíc, jsme očekávali, vždyť na fakultě je převaha dívek, ovšem u Garfielda jsme předpokládali vyšší zájem a časopisy jako Čtyřlístek, Mateřídouška či Méďa Pusík, s jejichž nákupem jsme počítali, se zatím vyskytly jen v mezích statistické chyby,“ říká pracovnice knihovny, která si nepřála být jmenována.

Klobásky z Krmítka zmizí Je to tak. Uzenou pochutinu už pro malý zájem v Krmítku nenajdeme. Na její místo přijde široká nabídka Tradiční česká zabíjačka. Vedle medovníku a croissantů si tak studenti budou moci pochutnat i na jitrnicích, prejtu, škvarcích, ovaru, sádle či vepřovém rypáčku. Ceny podle majitele Krmítka nebudou mastné. V rámci propagace bude následujících čtrnáct dní viset v zadních prostorách Krmítka maketa prasete v životní velikosti. V souvislosti s touto novinkou bude na fakultě přednášet také RNDr. Jiří Sádlo. A podle nepotvrzených informací chystají vegetariánští studenti protestní akci pod názvem Ne škvarkům!

blog comments powered by Disqus