Chce to více praxe a výuku práva nebo ekonomie, zaznělo na studentské konferenci | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Chce to více praxe a výuku práva nebo ekonomie, zaznělo na studentské konferenci

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Kateřina Bečková (Úterý, 15. květen 2018)

Kam na praxi, kdy si vyjet na Erasmus, jak psát diplomovou práci nebo kde a jak hledat zaměstnání po ukončení studia se dozvěděla třicítka studentů Katedry sociální politiky a sociální práce. Studentská konference, kterou ve čtvrtek uspořádaly studentky spolku Popik, rozšířila během čtyř hodin studentům obzory i díky zkušenostem absolventů katedry.

Událost zahájil vedoucí katedry Jiří Winkler. „Před devětatřiceti lety jsem se účastnil své první studentské konference. Dnes vám přeji, abyste zdárně vyřešili vše, co budete diskutovat,“ řekl na úvod Winkler.

Organizátorky na události představily čtyři bloky zabývající se tématy, které potkají nejspíš každého studenta. V každém bloku vystoupili tři řečníci a následovala diskuze. Asi nejzajímavější byl pro posluchače blok, ve kterém vystoupili absolventi katedry a sdělili své zážitky z praxe i cestu, kterou prošli od státnic k současnému zaměstnání.

„Při studiu jsem se měla víc věnovat angličtině a vyjet do zahraničí na stáž,“ zalitovala HR manažerka společnosti MadgingerGames a absolventka katedry Petra Burianová. Úspěšní absolventi také zároveň dali přítomným vyučujícím doporučení, že by studenti měli mít více praxe a předměty se zaměřením na právo a ekonomii.

Hodně otázek studentům zodpověděly také Markéta Čtvrtečková a Martina Spoustová, které mluvily o svých diplomových pracích. Spoustová za své dílo o řešení osobních problémů sociálních pracovníků na supervizích dostala cenu Arnošta Inocence Bláhy, ale popsala, jaké strasti tvorbu práce mohou provázet.

Po skončení konference organizátorky z Popiku nabídly pohoštění a účastníci ještě mohli s vystupujícími diskutovat. „Bylo to super. Hlavně jsem ráda, že jsem potkala absolventy a viděla, že škola jim něco dala,“ zhodnotila studentka Veřejné politiky a lidských zdrojů Světlana Váňová.

blog comments powered by Disqus