Pohádkové zpravodajství | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Pohádkové zpravodajství

Do rubriky Ostatní napsal Žáci Gymnázia Židlochovice (Pátek, 30. březen 2018)

Macecha vražedkyní, tragédie v podzámčí, zmizení Koblížka nebo sociálka u nezodpovědné kozy. Že zprávy nemusí být jen o smrtelnících, si ověřili žáci Gymnázia Židlochovice. Na Multimediálním dni, který pořádala Fakulta sociálních studiích v první polovině listopadu, si na jednom z workshopů vyzkoušeli tvořit zprávy podle pohádek.

V Liščím údolí zmizelo dítě. Zachránili ho senioři

LIŠČÍ ÚDOLÍ – Osmiletý chlapec zmizel ve středu 8. listopadu v dopoledních hodinách v Liščím údolí. Zmizení má na svědomí psovitá šelma Vulpes vulpes, která oběť ukryla ve svém doupěti. Chlapce zachránil pár seniorů, který pomocí záhadných zvuků vylákal šelmu ohrožující chlapcův život ven. „Nejobtížnější byla volba správné frekvence zvuku, na který šelma zareagovala,“ uvedl třiaosmdesátiletý zachránce Dobromil Chrabrý. Chlapec utrpěl drobná zranění. „Na těle mladistvého jsme objevili oděrky a podlitiny,“ přiblížil ošetřující lékař Jan Holánek. Chlapce propustil do domácího léčení. (bab)

Za pokus o vraždu jen vyhnanství

LESOV – Oživit se podařilo mladou ženu, která se otrávila jablkem napuštěným jedem. Přežila díky včasné pomoci sedmi pidimužů. „Byl to šok – najít ji ležet v bezvědomí,“ uvedl jeden z pidimužů. Otrávené jablko našli přivolaní záchranáři na místě činu. Z úmyslného ublížení na zdraví a pokusu o vraždu obvinili kriminalisté nevlastní matku poškozené. K činu ji prý vedla žárlivost nad krásou své schovanky. Za čin jí ale hrozí jen vyhnanství, protože Lesov nemá vězení. (zlk)

Tisíce mladých mužů zahynulo v trní

ZÁMEK ŠÍPNÍK U TRNOVNÍKU – K obrovské tragédii došlo ve čtvrtek v obci Trnovník. Při rekonstrukci jinak mírumilovné pohádky O Šípkové Růžence zahynuly tisíce mladých mužů. Ti se s chutí vrhali do lítého boje o ruku krásné princezny. „Bylo to šílenství. Během průchodu trním vznikaly konflikty i mezi samotnými účastníky. Pobili se navzájem,“ prozradil očitý svědek tragédie. A výherce boje? Žádný. „Z přeživších jsem si nikoho nakonec nevybrala,“ vysvětlila představitelka Růženky. Kvůli incidentu z Trnovníku vydali na řadě území starostové zákaz provádět další rekonstrukce pohádek. (bbm)

Do poslední kapky džemu

PEKAŘOV– Místo na okenním parapetu u Mlsných v Pekařově zůstane už navždy prázdné. Z parapetu totiž minulou sobotu zmizel koblížek, který seniorka Mlsná pekla jako každý víkend svému manželovi. „Když jsem se šla podívat, zda vychladl, byl už pryč,“ uvedla s pláčem Mlsná. Podle očitých svědků se voňavý kousek pečiva rozhodl opustit svůj talíř a odkutálel se do světa. Dlouho ale neputoval. „Ta liška s ním chvilku mluvila, no a potom ho takhle zblajzla,“ popsal následující vývoj událostí sedlák Jan Selský. „Na místě tragédie nezbyla ani kapka džemu, ani drobeček,“ řekl kriminalista Ota Slepý. Vyšetřovatelům to tak značně zkomplikovalo pátrání po pachateli. (ama)

Nezodpovědná koza! PŘÍPAD ŘEŠÍ SOCIÁLKA!

KOZÍ HRÁDEK – Svých sedm dětí nechala nezodpovědná kozí matka samotné doma. V její nepřítomnosti osoba zvláštního zjevu přelstila kůzlátka pomocí nejmodernějších technologií a vnikla do domu. Na místě policisté objevili stopy krve, kostí, kopýtek, rohů a obalů od potravin. „Předpokládáme proto, že se pachatel dopustil kanibalismu a také krádeže potravin z lednice,“ uvedl policista Jan Vlkovský. Matku prošetřují sociální pracovníci. (ktv)

Nosorožec vraždí děti a seniory

LES – Místo své milované příbuzné objevila v posteli dívka Karkulka nosorožce. Toho policisté obvinili z pokusu o vraždu stařenky, Karkulčiny babičky. Žena přežila jen díky včasnému zásahu aktivních členů skupiny Greenpeace. „Nosorožce jsem zneškodnil projímadlem a přivedl do místní zoo,“ popsal záchranu seniorčina života Lukáš Pohotový. „Byl moc statečný. Jsem šťastná, že to tak dopadlo,“ usmívala se Karkulka. Ta u své babičky zůstane a postará se o její pohodlí při rekonvalescenci. Až se seniorka uzdraví, uspořádá Karkulce a členovi Greenpeace svatbu. (mek)

blog comments powered by Disqus