Týden krávy poukázal na přebujení kávového snobizmu a na životní podmínky hospodářských zvířat | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Týden krávy poukázal na přebujení kávového snobizmu a na životní podmínky hospodářských zví­řat

Do rubriky Fotoreportáž napsala Marta Svačinová (Pátek, 23. říjen 2015)

Oslava kávy může být také oslavou vegetariánství a nenásilí na zvířatech. Tímto se řídili pořadatelé akce Týden krávy, který vznikl jako reakce na Týden kávy, konající se začátkem října. „Kávová kultura je v Brně, alespoň co se týká kvality přípravy kávových nápojů, na poměrně vysoké úrovni. Nás však zajímalo to, o čem se v souvislosti s kávou tak často nemluví. Odlehčenou formou jsme se snažili poukázat na problémy pěstování kávy, obchodu s ní a na často tristní životní podmínky mléko dávajících a dalších hospodářských zvířat,“ vysvětlil Džestr, organizátor a jeden z vedoucích vegetariánské kavárny Tři Ocásci.

Do Týdne krávy se zapojili kromě kavárny Tři Ocásci ještě Spolek, Bílý králík, Scala Bar, Cafe Park a Kolektiv pro zvířata. Fotoreportáž nastiňuje snahy o zamyšlení se nad touto tématikou majitelů Tří ocásků a dále také Smutečního průvodu za hospodářská zvířata, organizovaného Kolektivem pro zvířata. „Na podobném průvodu jsem byla poprvé. Popravdě jsem měla spíše smíšené pocity a nevěděla jsem, co mám očekávat. Organizace byla podle mě trochu chaotická a nedořešená. To však nic nezměnilo na tom, že průvod sám o sobě byl neuvěřitelným a hlubokým zážitkem,“ komentuje smuteční průvod Dominika Kroupová, studentka Univerzity obrany.

Fotogalerie

blog comments powered by Disqus