Antikvariát Alfa | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Antikvariát Alfa

Do rubriky Příloha napsala Iveta Zieglová (Neděle, 16. listopad 2008)

Veselá 39

tel.: 542 211 947

Antikvariát, kde si přijdou na své chudí studenti i bohatí sběratelé starých knih. Antikvariát, který je od naší fakulty téměř „za rohem“. Antikvariát Alfa.

Prodejna se nachází na dohled od meeting pointu Česká, pod okny brněnské redakce Mladé fronty Dnes. Dostanete se tam téměř všemi tramvajemi, co jich jen v Brně máme, a navíc i několika trolejbusy.

Antikvariát nabízí svůj sortiment na ploše zhruba sto metrů čtverečních. Knihy jsou rozřazené podle žánru, takže publikace o matematice, náboženství či okultismu naleznete v příslušně označené polici. Záludné je ovšem roztřídění beletrie. Ta je rozdělena na českou a světovou a řazena abecedně dle jmen autorů, některé beletristické žánry jsou však z tohoto řazení vyjmuty a umístěny zvlášť pod názvem daného žánru. Takže dobrodružné knihy Karla Maye pod písmenem M rozhodně nehledejte.

Jste-li movití a máte rádi (nejen) knižní specialitky, jste na správné adrese. Stav vašeho konta ovšem bude muset být dost utěšený – antikvariát Alfa se pyšní velkou nabídkou historických a vzácných tisků, starých pohlednic a fotografií, autogramů slavných osobností nebo starými filmovými plakáty. Navrch tu najdete ještě historické mapy nebo kresby a grafiku. Svůj ISIC můžete klidně nechat doma, tady s jeho použitím neuspějete. Antikvariát studentské slevy nevede.

Pokud nechcete knihy koupit, ale prodat, i v tom vám může být tento antikvariát nápomocný. Výkup knih neprobíhá pouze v určitém období, ale stále. Za vaši knihu vám zaplatí na místě, takže na rozdíl od komisního způsobu výkupu nemusíte čekat, až vaši knihu někdo koupí, ale hned odcházíte z prodejny o danou hotovost bohatší. Pokud byste byli v pokušení rozprodat naráz celou tisícisvazkovou knihovnu, nemusíte nosit knihy k výkupu po jedné. Pro větší množství knih si zaměstnanci prodejny po předchozí domluvě přijedou až k vám domů a sami si je odvezou.

Kdo by chtěl tuto prodejnu navštívit, může tak učinit vždy od pondělí do pátku od deseti do osmnácti hodin, v sobotu pak taktéž od desáté hodiny ranní, ale pouze do třinácti hodin. Antikvariát má i svoje webové stránky, ale vězte, že na www.antikalfa.cz se nedozvíte víc, než si můžete přečíst v tomto článku.

Božena Němcová: Babička: zrovna neměli Karel Čapek: Hovory s TGM: 80 korun Nikolaj Vasiljevič Gogol: Mrtvé duše zrovna neměli George Orwell: 1984: zrovna neměli Mark Twain: Dobrodružství Toma Sawyera a Huckleberryho Finna: měli jako dvě samostatné knihy za cenu 50 a 60 korun

blog comments powered by Disqus