Halas oslavil se svými čtenáři dvacítku ve stylu blues | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Halas oslavil se svými čtenáři dvacítku ve stylu blues

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Jolana Rumanová (Pátek, 28. listopad 2014)

Tančilo se, pilo se, debatovalo a přálo se. Třetí listopadovou středu ožil zatím neotevřený podnik za naší fakultou Café Paradigma, aby tam časopis Halas spolu se svými čtenáři a fanoušky oslavil své dvacáté narozeniny.

Večírek si nenechala ujít více než stovka návštěvníků. Většina přišla oblečená tak, jak velel dresscode organizátorů – v černé, bílé a hlavně zelené barvě. Program zahájil proslov dlouholeté šéfredaktorky Terezy Cajthamlové. „Zažila jsem v Halasu doby slávy i doby těžké. Jsem ráda, že se nám ho podařilo znovu přivést k životu," připomněla nedávnou přeměnu časopisu v občanské sdružení nezávislé na fakultě.

Potom naladila taneční atmosféru brněnská kapela the weathermakers bluesovými skladbami. Šmrnc originálnosti dodávaly jejich hudbě nejen kšandy a klobouky, ale i neobvyklé nástroje. Důležitou roli hrála v písničkách foukací harmonika. Kluci ale používali i speciální „frkačku“ kazoo, mandolínu a místo bicích měli jen repro bednu. Netančící se přece jen nechali pozvat na parket hity od DJ Fuxe, který nastoupil po kapele. Stíhal u toho nejen hrát, ale i tančit, a to až do pozdních hodin.

Kdo se náhodou cítil společensky unavený, mohl si prolistovat některé ze starších vydání Halasu, porovnat původní vzhled s novým, zasmát se starým fotkám redaktorů nebo se dozvědět, o čem tehdejší redaktoři informovali. Až okolo třetí hodiny začal majitel baru nenápadně připomínat, že se přiblížil čas odchodu. Zbylá skupinka se tedy nenechala dlouho přemlouvat a přesunula se do jednoho z blízkých podniků.

Halas se rozhodně za svou oslavu nemusí stydět a díky za to patří zejména jeho čtenářům. Podívejte se na nejlepší záběry z akce.

blog comments powered by Disqus