Pohár FSS ve fotbalovém turnaji obhájili loňští vítězové | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Pohár FSS ve fotbalovém turnaji obhájili loňští vítězové

Do rubriky Fakultní ruchy napsal Tomáš Repka (Pátek,  3. červen 2011)

Desátý ročník fotbalového turnaje o pohár FSS již zná svého vítěze. Po napínavých bojích loňský titul obhájil tým CFC nad 15 a pod 30 nejdem. Fotbalový turnaj se uskutečnil ve dnech 9. až 11. května u příležitosti oslav Dies Academicus.

Turnaje na Kraví hoře v areálu Draken Brno se zúčastnilo 16 týmů. Ty mezi sebou svedly v pondělí a úterý boje ve čtyřech skupinách a vždy dva nejlepší týmy postoupily do středečních vyřazovacích bojů. Pozornost diváků budila především skupina C, kde na sebe narazili obhájci loňského vítězství CFC nad 15 a pod 30 nejdem a vicemistři Fuck off Gender. Ti vyhráli souboj ve skupině 2:1, přesto do čtvrtfinále postoupily oba týmy.

Překvapením turnaje se stali nováčci z řad psychologů, tým FC Logika a důstojnost, který ve skupině A suverénně postoupil z prvního místa se skórem 16:1. Po čtvrtfinálovém vítězství sice v semifinále podlehl favorizovanému týmu CFC 1:2, ale v boji o třetí místo zdolal vicemistry Fuck off Gender 7:2 a získal tak třetí místo.

Ve finále po napínavém boji zvítězil tým CFC nad týmem Blitzkrieg 1:0 a mohl se tak radovat z druhého titulu v řadě. Turnaje se zúčastnil již po čtvrté a obhajobu titulu neměl jednoduchou. „Vzhledem k tomu, že naši nejsilnější soupeři nastoupili i letos, úroveň turnaje zůstala kvalitní. Organizace byla jako každý rok dobrá a letos se navíc povedlo i počasí,“ zhodnotil kapitán vítězného týmu Štěpán Výborný. I když se blíží zkouškové období, oslavy si jeho tým ujít nenechal. „Slavit budeme poctivě, půjdeme se také někam podívat na hokej,“ uzavřel.

Nejlepším střelcem turnaje se stal Vojtěch Jurásek z týmu FC Logika a důstojnost s 12 góly. Za nejužitečnějšího hráče byl vyhlášen Jaroslav Procházka z týmu Blitzkrieg. Speciální cenu Rocco Siffredi Award (cena pro nejatraktivnějšího hráče turnaje) získal Petr Marek ze stejného týmu.

Finále: Blitzkrieg – CFC nad 15 a pod 30 nejdem 0:1

O třetí místo: FC Logika a důstojnost – Fuck off Gender 7:2

Na fotky z turnaje se můžete podívat v galerii.

Kompletní výsledky i ohlasy k turnaji si můžete přečíst na facebookových stránkách turnaje ZDE 

Fotogalerie

blog comments powered by Disqus