Fakulta špehuje Halas | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Fakulta špehuje Halas

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Hripsime Zohrabyan (Sobota,  7. květen 2011)

Vedení Fakulty sociálních studií má nahrávku, která prý může zdiskreditovat Halas. Hodlá ji použít k úplnému zničení časopisu.

Třetího května po redakční poradě, kdy se na ní probíraly citlivé informace o zvyšování poplatků a podplácení členů studentské sekce Akademického senátu, zavolala šéfredaktorce Halasu proděkanka pro studium Markéta Flitrová. S posměchem v hlase jí oznámila, že má redakci v hrsti. „Tentokrát už vás zničím napořád,“ neskrývala svou hysterickou radost Flitrová.

Šéfredaktorku Zahrobján její jednání šokovalo. „Počínání vedení fakulty je opravdu nevhodné, vezmeme-li v úvahu, že peníze ze zvýšených poplatků nepomáhají zlepšit úroveň výuky, ale využívají se k nákupu sledovacích a odposlouchávacích zařízení,“ rozčilovala se Zahrobján. O existenci sledovacího čipu svědčí slova Flitrové: „Vím, kde právě teď jste a co děláte! Bez mého vědomí se ani nevysmrkáte,“ snažila se šefredaktorku vyděsit proděkanka.

Redakce Halasu se tuto příhodu snažila vyšetřit. „Prohledali jsme každý milimetr ve Spolkové místnosti,“ sdělil sazeč Matěj Malíček, který mimo jiné absolvoval elitní výcvik v řadách americké vojenské jednoty SEAGAL. „Odposlouchávací zařízení umístil amatér,“ ohrnul nos nad nešikovnou prací neznámé osoby. Nalezená zařízení, umístěná v odpadkovém koši a ve žvýkačce přilepené pod židlí šéfredaktorky, se nyní testují v Malíčkově improvizované laboratoři.

Flitrová odmítla prozradit, kdo tuto špinavou práci vykonal. Redaktoři se proto pokusili zjistit, kdo měl v poslední době přístup do Spolkové místnosti. Bohužel jsme k seznamu s žádanými údaji nedostali přístup. „Takový seznam neexistuje,“ mystifikoval Jen Jebal. „Osoba, která zmíněná zařízení ve Spolkové místnosti umístila, dozná mého hněvu,“ vyhrožuje Zahrobján a čeká na výsledky testů, kde se mohou najít otisky prstů či slin. Zároveň kritizuje jednání fakulty a obviňuje ji z nedostatku transparentnosti. „Víme o podplácení senátorů, víme o nekalých praktikách, které se na fakultě dějí. Hodláme tomu zamezit, ať se děje, co se děje. Žádná nahrávka nám v tom nezabrání,“ slíbila Zahrobján. Flitrová přitom upozornila, že pokud se Halas nestáhne do ústraní, zveřejní nahrávku v Rádiu Pšt, aby prý všichni věděli, co je Halas zač. „Omezování svobody tisku se mi nelíbí,“ vrčel Malíček. Fakulta má proti sobě těžkého protivníka.

blog comments powered by Disqus