Orientační týden: ztráta času nebo přínos pro prváky? | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Orientační týden: ztráta času nebo přínos pro prváky?

Do rubriky Co se děje napsal Martina Beránková, Igor Dostál (Středa,  5. listopad 2008)

Ptali jsme se studentů, kteří jsou na fakultě noví, jestli jim orientační týden na začátku semestru přinesl nějaké užitečné informace. Někteří z nich přednášky ocenili, jiní nenavštívili ani jednu.

Jana Kyseľová
mezinárodní vztahy, 19 let

Orientačný týždeň bol pomerne zaujímavý a priniesol mi veľa podstatných informácií. Najužitočnejšie ale pre mňa boli Prvákoviny.

Markéta Potužníková
enviro a gender, 20 let

„Na přednáškách v orientačním týdnu jsem vůbec nebyla. Nepovažovala jsem to za nezbytné. Možná, že jsem o nějaké informace přišla, ale to se můžu vždycky dozvědět od kamarádů.“

Tomáš Kamenec
politologie, 20 let

Orientační týden pro mě nebyl potřebný, protože mám starší sestru, která na fakultě studovala, takže mi všechno předem vysvětlila. IS je složitý, ale dá se celkem jednoduše pochopit i bez přednášek.

Dita Bíčanovská politologie a enviro, 19 let

Na přednášce knihovny jsem byla a bylo to pro mě přínosné. Dozvěděla jsem se vše potřebné. Na přednášce o Informačním systému jsem se nedozvěděla nic nového, na zápisu bylo řečeno vše.

Vladimír Seifert
sociologie a gender, 19 let

„Nejvíc oceňuji přednášku o ISu, měli to na starosti starší studenti a byli fakt moc dobří. Na přednášce o knihovně se mi zdál nejpřínosnější návod k vyhledávání. Ale ke konci už to bylo moc dlouhý, zbytečně podrobný, takže jsem ani nevnímal informace ohledně elektronických zdrojů.“

Zuzana Botiková
žurna a sociologie, 19 let

Orientačný týždeň som nijako nevyužila a nebola som ani na prednáške o knižnici. Kamarátka to ale všetko absolvovala, takže som sa v prípade problému spoliehala na ňu. Podobne zložitý informačný systém bol aj na mojej predchádzajúcej škole, preto mi pochopenie ISu nerobí až tak veľký problém.

Šárka Pantůčková
psychologie, žurna a evropská studia, 20 let

Nebyla jsem na žádné schůzce z orientačního týdne. Sice jsem přemýšlela, že bych se šla podívat na přednášku o knihovně, ale myslím si, že by to bylo zbytečné. Přišla jsem už do školy vybavená.

Samuel Mišík
evropská studia, 19 let

Na prednášky o knižnici som sa nedostal, ale ak bude ešte príležitosť sa na niečom podobnom zúčastniť, využijem ju. Prínosné pre mňa boli Prvákoviny, tam som sa dozvedel všetko, čo som potreboval. ISu som porozumel aj bez absolvovania prednášok.

blog comments powered by Disqus