Představování spolků v aule fakulty | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Představování spolků v aule fakulty

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Dana Kristlová (Úterý, 26. říjen 2010)

Je nutné poznávat svou školu, poznávat nové lidi a mít dobrý pocit, že se angažujeme v něčem, co má smysl. Ve středu třináctého října v podvečerních hodinách proto (od devatenácti do devatenácti třiceti) proběhlo v atriu naší fakulty představování studentských spolků fungujících pod záštitou Masarykovy univerzity. Organizátorem akce bylo občanské sdružení Přesahy, které se již mnoho let aktivně podílí na chodu kulturního života na fakultě.

Mimo Halasu, prezentujícího časopis a jeho fungování, se mohli návštěvníci setkat i s Přesahy a pohovořit s nimi o veškeré činnosti spolku. Představovalo se také Gender centrum fungující při oboru Genderová studia a poskytující veřejnosti informace strany genderové problematiky. Zajímavým bylo setkání s alternativním studentským Rádiem R vysílajícím na fakultě, otevřeným však pro všechny studenty, kteří by chtěli rádio obohatit. „Jsme velmi široká komunita, poslechnout si nás může každý, stejně tak může každý přijít do rádia,“ uvedla vedoucí redakce Rádia R Radka Šťávová. Dále se mohli návštěvníci dozvědět něco o organizaci AIESEC připravující studentské zahraniční stáže, nebo o skupině Studentských poradců, kteří se snaží pomáhat studentům, jež se ocitnou ve studijní nouzi. Mohli jsme také proniknout do akcí a aktivit Dialog centra. „Dialog centrum vzniklo s cílem rozvíjet region střední Evropy a dialog – především kulturní, mezigenerační a mezioborový. Díky dialogu totiž poznáváme i sami sebe,“ představil Dialog centrum předseda sdružení Tomáš Mozga, který podal návštěvníků také informace o všech projektech Dialog centra, jehož posledním velkým počinem je diskusní pořad Husa klub pořádaný každoměsíčně v divadle Husa na provázku a zabývající se aktuálními kulturními otázkami města.

Najít si na představování spolků svůj kousek zájmu nebylo jistě těžké, zvláště proto, že většina zástupců byla velmi přátelská a schopná uvést návštěvníky do fungování svého spolku.

blog comments powered by Disqus