Student fakulty zvítězil ve slam poetry | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Student fakulty zvítězil ve slam poetry

Do rubriky Kultura napsala Kateřina Burianová (Pátek, 12. březen 2010)

Osm vítězů regionálních kol se v brněnském klubu Fléda první prosincovou sobotu utkalo v republikovém finále slam poetry. Vítězství si odnesl Ondřej Macl, vítěz z regionálního kola v Hradci Králové a student Fakulty sociálních studií.

Slamerský večer, který moderoval skvělý Jakub Žáček, začal místo na většině plakátů avizovaných sedm hodin až v osm, a tak naplněná Fléda napjatě čekala celou hodinu na výkony soutěžících. Večer rozjel ne příliš vhodným výkonem plným sociální tématiky slamer BooCzech a porota, náhodně vybraná z diváků, musela hned od začátku hodnotit přísně. Vydrželo jí to po celou dobu soutěže.

Skvělé výkony ovšem porota ocenit uměla, a tak po zásluze zvítězil Ondřej Macl, který si celé publikum získal už v prvním kole svými rýmy na počítačová internetová témata. Vtělení do identity vánočního stromečku v kole druhém diváky dostalo úplně. Za svůj výkon si odnesl třicet tisíc korun. Ondřej je studentem žurnalistiky a sociální politiky a sociální práce na naší fakultě. Soutěže se zúčastnili ještě dva studenti z FSS, a to Vladimír Vacátko a Miroslav Kynčl. Pro Kynčla to byl dokonce teprve třetí slam v jeho životě, ostatní soutěžící byli již zkušenějšími slamery. „Před soutěží jsem byl hodně nervózní. Diváci mi tentokrát moc nepomáhali, negativní reakce se mi nepodařilo přejít a tím můj výkon utrpěl,“ vyjádřil se po soutěži Kynčl.

Velký ohlas za výrok, že slam poetry je jen paralympiádou v českém jazyce, kde jsou soutěžící postiženi absolutním rýmem, získal olomoucký soutěžící Kičbaž. Doprovodný program obstarali dva slameři z Rakouska, kteří německo-anglickými rýmy dokázali nadchnout publikum, a „intelektuální“ hudebně – recitačně – pěvecké duo Sci a fi, od kterého se diváci například dozvěděli, že na světě je moc batikovaných triček.

blog comments powered by Disqus