Jeden ajťák vládne všem, jeden jim všem káže | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Jeden ajťák vládne všem, jeden jim všem káže

Do rubriky Téma čísla napsala Hripsime Zohrabyan (Úterý,  9. březen 2010)

Jako bez ruky se cítí student naší fakulty ve chvíli, kdy se nemůže připojit k internetu. Naráz si každý vzpomene na neohrožené hrdiny z CIKTu, kteří se dnem i nocí snaží o bezchybné fungovaní techniky na fakultě. Tyto neviditelné myšky, které při běžném životě nemáte šanci zahlédnout, se ukrývají ve druhém patře. Protože technika na fakultě je tématem čísla, rozhodli jsme se vám představit vládce všech ajťáků, Libora Cahu.

Před sídlem CIKTu je zvonek. Bez jeho užití nemáte šanci se k nim dostat. Jsou tak zabraní do své práce, že občas zvonění vůbec neslyší. Musíte to tedy zkusit víckrát. Jako my. Vybaveny velkým výstřihem a krátkou sukní jsme se vydaly do jejich svatyně. Z mnoha předchozích zkušeností jsme věděly, že to s Cahou nebude jednoduché a že k získání rozhovoru budeme muset použít všechny naše zbraně. Kromě působivého zevnějšku jsme si připravily několik odzbrojujících lichotek.

Dobrý den, jsme z Halasu a rády bychom s vámi udělaly rozhovor. Připravujeme číslo o technice na fakultě a vy jste pro nás ta pravá osoba. Ano, ano, to je výborné.

Máte teď na nás chvilku čas? Nemám.

A na kdy se tedy můžeme domluvit, mohl byste zítra? Děvčata, to je od vás hezké, že se zajímáte o CIKT. Ale nemám zájem.

Vy jste takový náš Bůh, o CIKTu se toho moc neví, tak vás chceme studentům přiblížit. Nemůžete nás přece takhle odmítnout. To je skvělý nápad, ale já to s váma neudělám.

Zkuste se ještě rozmyslet, my na vás budeme hodné. Dostanete prostor si na všechno postěžovat. My se o vás vážně zajímáme! Se smíchem To je skvělé, ale nemám zájem.

A můžete nám aspoň doporučit někoho ochotného, kdo rozhovor s námi neodmítne? Zkuste se zeptat mých kolegů.

U nich jsme to už zkoušeli, ale nikdo s námi nechce mluvit. To je mi pak líto, o CIKTu se nic nedozvíte.

V tomhle rozhovoru jsme chtěly vyvrátit tvrzení, že všichni ajťáci jsou nespolečenští, uzavření a stydliví. Bohužel jsme nenarazily ani na jednoho takového. Každý, koho jsme se zeptaly, nám uvedl, že k tomu nemá co říci a že se máme zeptat jejich vedoucího Cahy. Ten podle všeho vládne svému světu diktátorskou rukou.

Na co všechno jsme se chtěly zeptat a nedostaly jsme příležitost:

Co všechno máte na starosti? Co si myslíte o úrovni techniky na fakultě? Co byste tady chtěl zlepšit? Jak vypadá váš pracovní den? Jak je možné, že v minulém semestru tak často vypadával internet na fakultě? Jak se vám spolupracuje s techniky z Katedry mediálních studií a žurnalistiky? Může za vámi přijít bezradná studentka s nějakým technickým problémem, se kterým si neví rady? 

blog comments powered by Disqus