Fastfood Ive | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Fastfood Ive

Do rubriky Příloha napsala Eliška Raková (Středa, 11. březen 2009)

Octnete-li se s prázdným žaludkem v okolí fakulty v době, kdy byste se jen těžko dobývali do menzy na rektorátu, kručení v břiše vás dost možná zavede k proslulému hladovému okýnku na ulici Joštova. Toho, kdo stále tápe, nasměruji k budově ČSOB. Tento nonstop se nachází vlevo od ní a vaší pozornosti rozhodně neunikne výrazně červená cedule s nápisem Fastfood Ive, jak zní správný název tohoto podniku.

Párek v rohlíku či hamburger jsou bezesporu nejrychlejší první pomocí, která vám u okýnka bude poskytnuta, a to za velmi příjemnou cenu. Pokud vám však nevyhovuje cpát do sebe jídlo za poklusu anebo vám aktuální počasí nedopřeje posezení venku na lavičce, určitě se nezdráhejte vstoupit do vnitřních prostor. Ačkoliv před okýnkem leckdy stojí fronty, uvnitř obvykle bývá sotva pár lidí, navíc je to místo čisté a klidné. A také příjemné k posezení, i když s lepšími restauracemi a útulnými kavárnami jej sotva můžeme srovnávat.

Svůj hlavní úkol, tedy nasytit zákazníky, plní Fastfood Ive na výbornou. Obsluhovat vás ve většině případů budou cizinci, budete-li ale mluvit česky dostatečně zřetelně, nemusíte se bát, že by vaše přání podlehlo nějakému šumu.

Záleží zcela na vás, zda zvolíte z nabídky rychlovek, které si můžete hned odnést, anebo si objednáte některé menu, jako například kung pao s nudlemi nebo smažený sýr s hranolky, jež je lepší vychutnat si u stolu. Občerstvení nabízí také pizzu – jak kousky do ruky za dvacku, tak celou, jejíž cena se pohybuje od 100 do 150 korun. Nutno však konstatovat, že zdejší pizza nepatří k nejvyhlášenějším v Brně. Naopak vám mohu osobně doporučit cokoliv v pita chlebu. Kromě pečiva a hamburgeru, gyrosu či smažáku se dočkáte i chutné omáčky a spousty čerstvé zeleniny.

Ive však není jen tuctovým občerstvením. Hlad tady zaženou i vegetariáni, které kus masa neláká, a mnozí další, kteří rádi vyzkouší něco nového. Patříte-li mezi ně, určitě si dejte falafel, což jsou malé smažené placky z cizrny, či lilek s česnekem. Obojí je velmi chutné.

blog comments powered by Disqus