Majáles ve znamení úklidu přírody i bujarých oslav. Co nás čeká? | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Majáles ve znamení úklidu přírody i bujarých oslav. Co nás čeká?

Do rubriky Univerzita napsala Ketrin Jochecová (Neděle, 16. duben 2017)

Majáles. Každoročně největší studentská slavnost spojená nejen s bohatým programem, ale také s volbou Královny a Krále Majálesu. Hlasujte pro kandidáty Masarykovy univerzity a pomozte své alma mater získat prvenství!

Do boje o Královnu a Krále Majálesu letos Masarykova univerzita vyslala Cleo a Cesara neboli Moniku Latýnovou a Jana Cesara. Podpořit je můžete na adrese cleoacesar.win. Ptáte se proč? „Každý, kdo má nějaký vztah k naší univerzitě, by měl hlasovat, abychom ukázali, že MU je skutečně největší v Brně," říká Cleo alias Monika Latýnová, studentka Ekonomicko-správní fakulty. Stejného názoru je i student práv a její spolubojovník Cesar: „Všichni jsme ze stejné univerzity a jedeme v tom společně, i když to tak třeba na první pohled nevypadá."

Co mladé lidi do soutěže přivedlo? „Přihlásila mě kamarádka, já se začal angažovat až později,“ sdělil Jan Cesar. „Majálesu jsem se už několikrát účastnila, ale volbu krále a královny jsem jako středoškolačka nijak neřešila. Letos jsem již studentkou Masarykovy univezity a kandidaturu mi navrhla moje kamarádka a bývalá spolužačka, podle které se na královnu skvěle hodím. Když mě na Flédě zvolili, nebyla jsem si úplně jistá, do čeho jsem se pustila, ale už po první schůzce s našimi koordinátory zmizely všechny pochybnosti,“ uvedla Monika Latýnová. „Jsem hrdá, že mohu reprezentovat právě Masarykovu univerzitu a s Cesarem uděláme všechno, co je v našich silách, aby modrá krev získala trůn," dodává s úsměvem.

Kromě tradičního vyhlášení Krále a Královny Majálesu se můžete těšit na mnoho dalšího z programu jarních slavností. Hned v úterý 18. dubna se uskuteční Majáles graffiti & dance battle na Mendlově náměstí. V rámci Studentského odpadkobraní se ve čtvrtek 20. dubna směle zapojte do úklidu odkaliště Hády, na jehož místě má vzniknout největší brněnský park. V sobotu 22. dubna potom navštivte Mezigenerační piknik v parku Lužánky. „Na programu je turnaj ve hře pétanque, diskuze i hry pro děti. Loňské ročníky tohoto setkání dokázaly, že se spolu dokážou bavit lidé všech věkových kategorií a že neexistují žádné omezující hranice,“ řekl jeden z organizátorů Majálesu David Peštál. Navštívit můžete také Fotbalový souboj univerzit mezi MU a VUT, hrát se bude 27. dubna na Městském stadionu Srbská.

Zapomenout nesmíme také na každoroční majálesový průvod, který se odehraje v hlavní den oslav – v sobotu 6. května. Tentýž den Majáles vyvrcholí závěrečným festivalem pod širým nebem na brněnském výstavišti. Hlavními hudebními hvězdami, které na festivalu vystoupí, budou například Tomáš Klus, Aneta Langerová, Mandrage nebo Inekafe.

Vstupenky na Majáles za speciální sníženou cenu 420 korun pro studenty Masarykovy univerzity zakoupíte ve Scalanterii v prostorách univerzitního kina Scala, v kampusu, v knihkupectví na FSS anebo u spolků. Vstupenky je možné pořídit také elektronicky na www.majales.cz.

blog comments powered by Disqus