Pozvánka: Dotkněte se módy! Na Fashion Event DOTEK | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Pozvánka: Dotkněte se módy! Na Fashion Event DOTEK

Do rubriky Neziskovky napsala Markéta Lankašová (Pondělí, 20. březen 2017)

Módní událost jara se už tuto sobotu, 25. března, spustí v prostorách brněnské Káznice na Bratislavské ulici. Všichni příznivci nového a svěžího oblečení se mohou těšit například na přednášky expertů nebo online aukci studentských modelů.

Sobotní den plný módních tipů, ukázek prací, přehlídky či dokonce prodejní aukce odstartuje v jedenáct hodin Fashion Event DOTEK. Kromě studentů z Ateliérů Designu zlínské univerzity, kteří představí své módní kolekce pro rok 2017, budou moci účastníci vyslechnout i několik expertů pohybujících se na poli současné módy. Návštěvníci se pak budou moci zapojit i do online dražby studentských modelů. Výtěžek z aukce poputuje do organizace Mamma Help, která podporuje ženy v boji proti rakovině prsu.

V první části programu, fashion happeningu, se představí Peter Šagát a Igor Smitka. Oba budou mluvit o nové módě, především o poselství, které móda může světu sdělit. Smitka poodhalí tvorbu reklam pro módní společnosti, Šagát přiveze svou vlastní kolekci a trendy v kolekcích pro letošní rok. Prostor dostanou i zahraniční designéři Matteo Carlomusto a Janis Kutils.

Ve večerní části, jež odstartuje v sedm hodin, se na DOTEKu předvedou studenti českých oděvních škol a zahraniční umělci se svými kolekcemi. Mezi nimi bude i Dominika Kozáková nebo Tereza Chmurová. Obě tvoří módu s určitým posláním. Chmurová vyznává recyklaci jako hlavní způsob tvorby i účel modelů. Kozáková zase dává ve svých výtvorech prostor genderové volnosti.

Závěrem akce bude dražba nositelné kolekce třinácti oděvů, které zhotovilo třináct studentů Ateliéru Designu oděvu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Na zájemce pak v brněnském klubu Fléda čeká afterparty Girls Girls Girls Tour.

blog comments powered by Disqus