Ples studentů Masarykovy univerzity roztančil Babylon | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Ples studentů Masarykovy univerzity roztančil Babylon

Do rubriky Kultura napsala Ivana Puškarová (Pondělí, 14. prosinec 2015)

Už po třetí měli studenti nejen naší univerzity možnost předvést své róby a zatančit si na Plese studentů Masarykovy univerzity. Akce, která proběhla pod záštitou rektora Mikuláše Beka, rozzářila Kulturní centrum Babylon na začátku prosince. Letos ples výstižně nesl podtitul: Jediný, na kterém zazáříme všichni

Večerem provázel herec a moderátor Lukáš Hejlík. „Odpoledne jsem byl se svou dcerou. Když jsem později odcházel a řekl jí, že jdu dnes na ples, záviděla mi. Tak jsem jí pověděl, že až vyroste, doufám, že půjde na Masarykovu univerzitu, aby taky mohla přijít na tak skvělý ples,“ pronesl hned v úvodu. Poté začal oficiální program, který spojoval hudební doprovod kapely Kanci paní nadlesní. Plesová muzika vydržela do půlnoci, poté ji v hlavním sále vystřídal DJ Sinclair. Atmosféra se v pozdních nočních hodinách mírně uvolnila.

Na tanečním parketu se za večer vystřídalo několik účinkujících. Kolem půl osmé vystoupili profesionální tanečníci z brněnské Taneční školy Starlet. Divákům představili standardní tance – waltz, valčík, quickstep a tango. Další tanec předvedly slečny ze skupiny Démairt s rytmickým elektro swingem. Husakovo Quarteto zase připravilo smyčcové verze populárních písní. Kolem jedenácté hodiny návštěvníky plesu ohromili Ardor Viridis – dvoučlenný mužský tým přivezl do Babylonu nabitou světelnou show. V jedné chvíli vykouzlili dokonce nápis Masarykova univerzita.

Také ve druhém patře byl pro hosty připraven program. Celý večer se o hudbu staral DJ Sinclair, vystoupilo několik tanečních uskupení a bylo možné naučit se i nové taneční kroky. V předsálí si dámy mohly nechat upravit líčení vizážistkou Mary Kay, pro hladovce byl připravený stůl plný sladkých dobrot.

Po půlnoci se návštěvníci začali pomalu vytrácet, dost jich ovšem vydrželo až do pozdních hodin, a tak si Masarykova univerzita opět užila dlouhý, dle reakcí studentů vydařený prosincový večer.

blog comments powered by Disqus