Chci vítězný hattrick, říká David Skočovský | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Chci vítězný hattrick, říká David Skočovský

Do rubriky Fakultní ruchy napsal Daniel Hrbolka (Pátek, 17. říjen 2014)

V úterý 21. října v osm hodin večer se v brněnské hokejové aréně Rondo uskuteční už tradiční Hokejový souboj univerzit. Po roce se znova střetnou výběry dvou největších brněnských vysokých škol – Masarykovy univerzity a Vysokého učení technického. Přinášíme rozhovor s kapitánem týmu Masaryčky Davidem Skočovským.

Před několika lety byl Hokejový souboj zábavná akce, kde šel hokej spíš stranou. V posledních dvou letech už ale jde o celkem prestižní záležitost. Která z těchto variant je podle tebe lepší?

Můj první souboj byl právě ten, ve kterém šlo spíše o zábavu. Hrálo se v maskách a výsledek nikdo neřešil. Poslední dva souboje už se ale hrály naplno a podle mě je to určitě lepší varianta, jde přece o prestiž.

Kolikrát ses už zúčastnil hokejového souboje?

Letos už to bude čtvrtý souboj, kterého se zúčastním.

Zatím jsi mužstvo vedl jako kapitán dvakrát a dvakrát úspěšně. Chtěl bys dosáhnout na vítězný hattrick?

Samozřejmě že by mě to potěšilo. Pokaždé jdu hrát, abych vyhrál.

Jak probíhají oslavy vítězství?

Oslavy probíhají ve večerním Brně. (smích)

Jaké další hvězdy uvidíme v dresu Masarykovy univerzity?

Tým by se oproti minulému roku neměl příliš měnit. Ještě jsme o tom s trenérem panem Sedláčkem nemluvili, ale většina kluků z minulého souboje bude hrát i letos. Takže uvidíme.

V týmu VUT máš několik kamarádů a známých. Je mezi vámi rivalita?

Některé kluky z VUT znám, rivalita nebo hecování ale zatím neprobíhá, vždycky to začne až těsně před zápasem. Do té doby to nějak extra neřešíme, každý má své povinnosti v klubech a podobně.

V Praze se hokejového klání univerzit účastní čtyři školy, hrají se semifinále a potom zápasy o medaile. Líbí se ti takový formát miniturnaje?

Myslím si, že souboj v Brně má větší tradici. Tím, že se v Praze hraje semifinále a finále, tak nejsou schopni naplnit halu, tak jako my v Brně. Spíš bych rád zkusil nějaký souboj univerzit mezi Brnem a Prahou, to by mohlo být zajímavé.

Zavedl jsi v týmu jako kapitán nějaký rituál?

Každý hráč má svůj vlastní rituál a před zápasem probíhá akorát společný pokřik.

Jak vidíš vaše šance na vítězství? Odvážíš se tipovat přesný výsledek?

Nikdy si předem netroufám odhadovat výsledek, mám strach, aby se to pak neotočilo proti nám. Ale doufám a věřím, že opět vyhrajeme.

Pětadvacetiletý David Skočovský studuje obor management sportu na Fakultě sportovních studií v Brně. Hraje profesionálně lední hokej za Vrchlabí a čas rád tráví také cestováním.

blog comments powered by Disqus