Kdy letíš...? ptá se studentů nový program Erasmus+ | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Kdy letíš…? ptá se studentů nový program Erasmus+

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Martina Pavelková (Neděle,  6. říjen 2013)

V příštím akademickém roce startuje nový program zahraničních stáží Erasmus+. Nahradí dosavadní oblíbený Erasmus. Pro zájemce o studium či práci v zahraničí připravilo Centrum zahraničních studií ve dnech 7. až 10. října sérii přednášek a workshopů s názvem Mobilitní týden.

Změny, které nový program přináší, shrne ve své úterní přednášce Ondřej Rutkovský z Centra zahraničních studií. Zhruba dvouhodinová přednáška začne v deset hodin dopoledne v aule naší fakulty. Na stejném místě se ve čtvrtek ve dvě hodiny odpoledne zájemci dozví, jak napsat svůj životopis a motivační dopis, které jsou součástí přihlášky na studijní i pracovní stáž.

Kromě přednášek na studenty čekají i souboje řečníků či mezinárodní festival jídla, oba body programu se konají v pondělní podvečer v menze na Vinařské. O den později si tam mohou zájemci oprášit své jazykové znalosti nebo si osvojit základní fráze v novém jazyku, čeká na ně Language Café.

Ve středu odpoledne se v budově bývalé Lékařské fakulty na Komenského náměstí uskuteční setkání se zástupci velvyslanectví Francie a Kanady. Přidají se i členové vybraných zahraničních organizací, které vysílají studenty na zahraniční stáže.

Organizátoři Mobilitního týdne přichystali i bojovou hru. Koná se ve čtvrtek, na vítěze čeká cena v podobě letu balónem.

Kam letos?

Pro letošní akademický rok uzavřela fakulta smlouvy s více než stovkou univerzit v 27 evropských zemích. Kapacita zájemců o stáž v jarním semestru ještě není naplněna. Vyjet se tak dá na univerzity poblíž Středozemního moře nebo do severských zemí. Stáže trvají nejčastěji jeden semestr, vycestovat se dá i na celý rok.

Více informací o Erasmu najdete zde: http://casopishalas.cz/…obrazit/1581.

blog comments powered by Disqus