Antikvariát u Semilassa | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Antikvariát u Semilassa

Do rubriky Příloha napsal Igor Dostál (Neděle, 16. listopad 2008)

Palackého třída 95

Tento antikvariát najdou milovníci starých knih přímo u tramvajové zastávky Semilasso, kam je možné se dopravit šalinami číslo jedna a šest. Na ploše asi osmatřiceti čtverečních metrů si mohou zákazníci vybrat z velkého množství starších i nových knih, rozdělených podle žánrů. Velký výběr je mezi cestopisy, životopisy a knihami o záhadách. Mimo to je možné si v obchodě zakoupit i plakáty, mapy, staré časopisy, filmy na dvd a obaly na ně.

Obchod kromě knih, které už někdo kdysi vlastnil, nabízí rovněž velké množství zcela nových knih pro děti, zvláštností je i sekce s knihami jednou přečtenými a je zde možné zakoupit i staré časopisy jako například Čtyřlístek. Kromě úplně nových knih je vymezen regál také pro ty nejstarší tisky. Ve výběru vám vždy rády pomohou dvě sympatické prodavačky, které mají skutečně přehled o tom, co je v regálech k nalezení.

Kdo vchází do antikvariátu, jistě si všimne velké kovové bedny, která stojí před prodejnou. Do ní každý den přibývají tituly za pět korun a někdy se v ní dají najít i různá klasická díla. Vedle ní pak leží menší krabice, ve které je každé ráno možné zahlédnout několik knih zdarma k rozebrání. I zde se dá čas od času narazit na něco zajímavějšího, je však třeba chodit ráno, protože později bývají tyto knihy rozebrány.

Žádné studentské slevy zde však nečekejte. Knihy si můžete přijít vybrat každý den od pondělí do pátku od osmi od rána do šesti do večera, v sobotu má antikvariát otevřeno pouze od devíti do dvanácti dopoledne. A kdo by měl zájem nějaké publikace prodat, pak je může přinést ve všední dny od osmi do čtrnácti hodin.

Božena Němcová: Babička: 29 korun Karel Čapek: Hovory s TGM: 32 korun Nikolaj Vasiljevič Gogol: Mrtvé duše 20 korun George Orwell: 1984: 40 korun Mark Twain: Dobrodružství Toma Sawyera a Huckleberryho Finna: 40 korun

blog comments powered by Disqus