Milé, milí, milá, | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Milé, milí, milá,

Do rubriky Rubriky napsal Alexandr Průša (Čtvrtek,  6. listopad 2008)

konečně se přiblížila ona chvíle, kdy se Halas vydá na svou cestu nejprve do tiskárny, a posléze k vám, čtenářům. Jak bývá smutným zvykem začátku akademického roku, byla to cesta dlouhá a strastiplná, dobrou zprávou budiž, že až do konce semestru se v Halasech budete doslova koupat – po tomto čísle ještě přijdou další dvě. V tomto čísle jsme částečně přistoupili na myšlenku pana prezidenta Klause (teď na enviru jistě zpozorní, ale o oteplování nejde) „peníze jsou až na prvním místě“ a hlavním tématem nám jsou stipendia. Dozvíte se, jaká všechna stipendia jsou, jak se k nim dostat, jak často se vyplácí a v jaké výši. Také vám představíme několik stipendistů, ať víte, kdo si svým školním úsilím vydobyl nějaký ten peníz. Mimochodem, víte, že v latině slovo stipendium znamená žold?

Zjistili jsme pro vás, proč nám letošní semestr začal tak nezvykle brzo a podívali jsme se, jak začínají na jiných školách v republice. Vězte, že naše univerzita je opět v něčem první, spolu se zlínskou univerzitou začala učit nejdříve.

Jako správný investigativní časopis jsme se podívali na nějaké ty kauzy. Tou největší je asi ta Jana Jiřího Buchty. Tento student psychologie byl vyloučen z kurzu pro údajné plagiátorství, které se u disciplinární komise nepotvrdilo. Přesto tento kurz nedokončil a bude muset prodloužit své studium. Zjišťovali jsme, k čemu vlastně došlo, jestli byl postup vyučujících správný a jestli systém fakulty dokázal nevinného studenta ochránit.

Malý rozruch ještě na konci minulého semestru způsobily hromadné mejly, protože studenti pořádající některé akce neměli možnost využít poslání mejlů všem studentům, zatímco jiní ano. Podívali jsme se, jak to tedy s oněmi mejly je. Také jsme zaměřili pozornost na kopírky a na ceny za jejich používání, a neuteklo nám ani, proč mají někteří studenti naší fakulty na ISu tak nekvalitní fotky.

A to zdaleka není všechno, což nejlépe zjistíte prolistováním tohoto čísla. Věřím, že se vám nový Halas bude líbit, a pokud budete mít nějaké připomínky, nápady či kritiky, určitě se nám ozvěte!

fss.halas@seznam.cz !!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pod jméno!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

blog comments powered by Disqus