Naši hokejisté rozdrtili hráče VUT | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Naši hokejisté rozdrtili hráče VUT

Do rubriky Univerzita napsala Adéla Skoupá (Pondělí, 29. říjen 2012)

Brněnskou Kajot arenu v úterý do posledního místa zaplnili studenti a příznivci univerzitního hokeje. Na ledě se totiž utkali hokejisté naší univerzity se studenty Vysokého učení technického. Naši hráči tentokrát suverénně zvítězili.

Na sedm tisíc dvě stě fanoušků v červené či modré vytvořilo v aréně správnou bojovou atmosféru a navzájem se popichovali hlasitými pokřiky. Na zvolání modře oděných studentů naší univerzity „Vy nemáte holky!“ odpovídali fanoušci v červeném „My máme ty vaše!“. Publikem projelo několik kvalitních mexických vln.

Naši hráči překvapili gólem hned v úvodu první třetiny, brzy však červení dorovnali. Napětí zvyšoval i fakt, že hráči VUT ve dvou předchozích ročnících zvítězili. Zpočátku vyrovnaný souboj se však brzy změnil v jasnou převahu modrého týmu. „Dostali jste bůra!“ ozývalo se radostně po pátém gólu z modré tribuny. Nakonec hokejisté naší univerzity triumfálně skórovali 5:1.

Nemalý podíl na tom měl jistě i brankář Masarykovy univerzity Jaroslav Chvátal, který studuje na Fakultě sportovních studií obor trenérství. Za svůj chytačský um si vysloužil titul nejlepšího hráče zápasu. Hned po utkání svolil ke krátkému rozhovoru. A jen tak pro zajímavost – ani jednou nevypustil z úst vysmívanou hlášku „tak určitě“.

Myslíš si, že sis titul nejlepšího hráče zasloužil?

Byli tam určitě lepší hráči, třeba Ondra Stehlík, ale můžu poděkovat trenérům. Dneska to ale vůbec nebylo o mně, ale o klucích.

Byli trenéři, kteří ocenění udělovali, spravedliví?

To záleží na nich. Oni to rozhodli, já to beru tak, jak to je.

Kolikrát už jsi stál v bráně univerzitního týmu?

Byl jsem na prvních dvou ročnících, když se ještě hrálo v maskách, a pak jsem chytal i loni, když jsme prohráli.

V čem byl dnešní zápas jiný?

Loni to bylo slabší z naší strany, myslím, že jsme to strašně podcenili. Řekli jsme si, že VUTčko nic nehraje a my jsme všichni hokejisti. Letos jsme se na to připravili, abychom vyhráli, a myslím si, že celkem zaslouženě.

Jak vaše příprava vypadala?

Měli jsme jenom dva tréninky, ale myslím si, že to celkem stačilo. Kluci hrají i v normálních soutěžích, takže na to byli dobře připravení.

Jak na tebe působila atmosféra v aréně?

V životě jsem nehrál před tolika lidmi, takže to bylo úplně super. Pro většinu z nás to je obrovský zážitek a myslím si, že to už společně jen tak nezažijeme.



blog comments powered by Disqus