Munie: Spolky pod jednou střechou | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Munie: Spolky pod jednou střechou

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Kristýna Turečková (Pondělí, 22. říjen 2012)

Zkvalitnit studentský život a sjednotit spolky. To jsou cíle nově vzniklé studentské organizace Munie. Její zakladatelé už mají za sebou studentský jarmark i první dvě velké párty. A další podobné akce chystají.

Munie sice funguje od začátku tohoto semestru, vše bylo ovšem záležitostí delšího plánování. „Myšlenka vzniku společné studentské unie se zrodila na letošním Majálesu, kde velké množství spolků spojilo síly a zorganizovalo program pro tisíce lidí,“ zmínil Vojtěch Šmíd, který je společně s Václavem Prakem spoluzakladatelem projektu a studentem naší fakulty.

Spolčení gangů

První akcí, kterou měla Munie na svědomí, byl jarmark spolků v brněnském klubu Fléda. Ten se těšil velké návštěvnosti stejně jako následující afterparty. Munie i do budoucna připravuje několik dalších akcí. „Budeme se podílet například na prezentaci Masarykovy univerzity na veletrhu Gaudeamus nebo JobChallenge a pořádat sportovní zápasy mezi univerzitami či charitativní vánoční večírek. Také samozřejmě nesmí chybět studentské párty,“ popsal Šmíd.

Jeden takový studentský večírek už členové Munie připravili ve třetím říjnovém týdnu opět na Flédě. Téma, které měli prostřednictvím Facebooku studenti a fanoušci Munie uhodnout, neslo název Gangy. Večírek se odehrál v duchu bojů mezi gangy a ty nejlepší z nich ocenili organizátoři zajímavými cenami.

Členem Munie se i nadále může stát každý student. Mezi výhody patří slevy na jídlo, pití a vstupy a akce na místech, která podporují tuto organizaci. Více informací najdete na webu Munie.

blog comments powered by Disqus