Tři otázky pro … Kláru Bažantovou, prezidentku Be International | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Tři otázky pro … Kláru Bažantovou, prezidentku Be International

Do rubriky Kultura napsala Michaela Dočkalová (Neděle,  6. listopad 2011)

Občanské sdružení Be International se snaží zapojit studenty do globálního dění a probudit v nich touhu měnit svět k lepšímu. Členové sdružení pořádají nejrůznější konference, setkání, promítání a semináře. Více o aktuálních projektech prozradila Klára Bažantová.

Jak projekt Be International vznikl?

Když jsme se společně se studentkou Šárkou Duškovou vrátily z východního Turecka, měly jsme neutuchající pocit, že musíme něco udělat, změnit a tvořit. Turecký nacionalismus, poušť, kurdské etnikum a všudypřítomné bazary v nás nechaly tolik dojmů, které nám nedaly spát. Jako dobrovolnice a účastnice mezinárodních projektů jsme získaly zkušenosti, které nás dovedly až k založení občanského sdružení Be International. Hnacím motorem byla především touha poznávat nové věci.

Před pár týdny jsme mohli zhlédnout první díl z cyklu Divadlo nevšedních hrdinů s názvem Radola Gajda – Malé kompendium českého nacionalismu. Na co se můžeme těšit příště?

V dramatických rekonstrukcích bude následovat druhý díl s názvem Poslední případ Majora Zemana, kde budeme rekonstruovat herecký život mezi seriálem a realitou. Třetí díl pak nese název Já, Otakar Motejl, ve kterém půjde o dobrodružství soudních procesů z 80. let.

Kdo se může do vašich akcí zapojit?

V občanském sdružení a studentském spolku vítáme všechny mladé lidi se zájmem o svět kolem nás. Nabízíme možnost podílet se na lokálních i mezinárodních projektech a kvalitně se seberealizovat.

blog comments powered by Disqus