Pták Ludvík přiletí pokřtít žurnalisty | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Pták Ludvík přiletí pokřtít žurnalisty

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Adéla Procházková (Středa, 26. říjen 2011)

Pták Ludvík svým podzimním příletem přivítá nové žurnalisty příští pondělí večer. Křest prváků i letos organizuje skupina studentů druhého ročníku. Všichni nováčci jsou zvaní do učebny AVC od půl osmé večer. Kromě vlastního rituálního křtu se mohou těšit na krátký film s maskotem katedry v hlavní roli.

Natáčení čtvrtého filmu o Ludvíkovi se letos ujalo deset lidí. „Je to dobrá zkušenost. Poté, co jsme se naučili základy natáčení v různých povinně volitelných předmětech, si to můžeme vyzkoušet v praxi. Je skvělé podílet se na něčem, co se za poslední roky stalo nedílnou součástí Příletu,“ řekla hlavní kameramanka studentského díla Yuliya Tertychna.

Zúčastněné večerem v roli moderátora provede Jakub Fajnor. Promluvit by měl i někdo z vyučujících katedry žurnalistiky, kteří jsou také zváni. Po rituálním křtu a odříkání přísahy slibující věrnost novinářskému řemeslu se všichni budou moci přesunout do restaurace Pux Pub. Tam je přivítá nemalé množství Ludvíkových věrných ze starších ročníků. Už teď přijalo pozvání na Facebooku téměř osmdesát lidí.

„Ludvíkův přílet je nejdůležitější akce na začátku studia. Aby člověk pronikl do říše žurnalistů, nestačí se jen dostat na školu. Od začátku semestru nováčci měli možnost zúčastnit se integráku a jiných společenských akcí, trochu se seznámili se školou, vyučujícími a mezi sebou, získali již nějaké první žurnalistické vědomosti a zkušenosti. A teď je ten pravý čas na to, aby byli pokřtěni. Protože žádný žurnalista není ateista, protože věří minimálně ve své povolání a je mu věrný,“ vzkázala novým studentům Tertychna.

blog comments powered by Disqus