Pták Ludvík poodhalil svůj milostný život | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Pták Ludvík poodhalil svůj milostný život

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Radka Kůřilová (Neděle, 13. listopad 2011)

Modla studentů katedry žurnalistiky opět přilétla, aby pokřtila nové prváky. Se svým příletem pták Ludvík také trochu odkryl tajemství svého milostného života.

Jako správný žurnalistický prvák jsem zamířila na Přílet ptáka Ludvíka. Byl večer 31. října a přede mnou křest nových žurnalistů. Pár kolegů už nedočkavě přešlapovalo na místě. Napjatě jsme čekali před AVC a neměli ponětí, co si na nás druháci přichystali. Nejvíc jsme si lámali hlavu s průběhem křtu. Ve zvacím e-mailu stálo, že pták Ludvík nás pokřtí svým mlékem. V tu chvíli jsme se mohli jen domnívat, jak takové ptačí mléko v podání starších žurnalistů vypadá.

Konečně nás vpustili dovnitř. Bojovali jsme o volná místa k sezení, protože Ludvíka zatoužilo vidět mnoho prváků i starších spolužáků. Někteří si nakonec ani nesedli. Na začátku jsme zhlédli video z letošní Ludvíkovy líhně. Přítomní účastníci žurnalistického seznamováku se při sledování videa pobavili a potvrdili si představu, že u „integračních her“ vypadali opravdu tak blbě, jak si tehdy mysleli, že vypadají.

Po úvodním videu nás uvítali stewardi společnosti ŽURNAAIRLINES, Jakub Fajnor a Adam Večerek, od nichž jsme se dozvěděli bezpečnostní instrukce, díky kterým prý úspěšně dolétneme až k bakalářskému titulu. Za kapitána Ptáka Ludvíka nám popřáli šťastný let.

Následoval krátký film o žurnalistickém (ne)milostném životu, v němž se pták Ludvík snažil najít přítelkyni. „Ludvík byl po pivě s kolegy z redakce nejen opilý, ale i smutný. Proto se naboural na facebookový účet svých tří kolegů, za které se potom vydával, a psal si s holkami," povídá o filmu jedna z jeho tvůrců Adéla Pavlunová. Holky si myslely, že si píšou s klukem na fotce. Ale lež má krátké nohy a Ludvíkovi jeho maskování dlouho nevydrželo. „Nakonec se seznámil s Hrdličkou Tajemnou i bez cizích profilů,“ vysvětlila hlavní myšlenku Pavlunová. Osvětlila proto zmatení přítomných, kteří film moc nepochopili. „Myslel jsem, že se Ludvík chce těm třem pomstít za to, že oni mají holky a on ne,“ navrhl jedno z mnoha vysvětlení Michal Skýpala.

Ještě před samotným křtem jsme jednohlasně odříkali slavnostní žurnaslib. Pak jsme poctivě čekali v řadě a odhadovali, čím nás to můžou pokřtít. „Vodka to není,“ ozvalo se z davu. Stejně jako všichni přítomní, i já jsem se postavila na noviny, dotkla se Ludvíka, přísahala na jeho koule a vypila panáka. Vodka to opravdu nebyla.

blog comments powered by Disqus