Studenti spolky znají, ale nezapojují se do nich | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Studenti spolky znají, ale nezapojují se do nich

Do rubriky Téma čísla napsala Kristýna Turečková (Čtvrtek, 13. říjen 2011)

Na naší fakultě působí řada spolků nejrůznějšího zaměření. Většina studentů o nich ví, aktivně se ale do některého z nich zapojuje málokdo. Jaké spolky studenti znají a jaké jim naopak chybí?

Andrea Králová, 22 let, mezinárodní vztahy – evropská studia Nějaké spolky znám, například Mezinárodní politologický ústav a jeho Studentskou sekci. Žádné další mi tu snad ani nechybí. Postrádám však různé workshopy nebo například možnost půjčovat si sportovní vybavení a tělocvičnu, kam bych si mohla jít s přáteli ve volném čase zasportovat.

Vojtěch Kubát, 19 let, žurnalistika – sociální antropologie Moc spolků na fakultě neznám, jsem na fakultě prvním rokem. Vím, že tu probíhají nějaké debaty, ale zatím se v ničem neangažuji, nemám moc volného času.

Marek Hrdina, 22 let, mezinárodní vztahy – evropská studia Znám například časopis Halas, Radio R nebo sdružení Be International. Do studentského života se zapojuji a s aktivitami spolků na fakultě jsem spokojený. Věřím ale, že studentům z menších oborů, jakými jsou například environmentální či genderová studia, může nějaký spolek scházet.

David Klamka, 21 let, mezinárodní vztahy – bezpečnostní a strategická studia Zatím nejsem členem žádného spolku. Jsem teprve v prvním ročníku, a tak se jen sžívám s fakultním prostředím. V budoucnu se ale možná připojím ke sboru nebo do nějakých sportovních aktivit.

Pavla Kolomazníková, 23 let, psychologie Znám Politologický spolek a také Spolek přátel ptáka Ludvíka. O účasti v některém z nich však neuvažuji. Více by mě potěšila možnost psychologické praxe, která mi na škole schází.

Michaela Kroupová, 21 let, sociologie O spolky se moc nezajímám. Chodím sem studovat, to mi stačí.

Pavel Svoreň, 21, mezinárodní vztahy – evropská studia Jsem například členem Studentské sekce Mezinárodního politologického ústavu. Organizoval jsem také Prvákoviny, informační setkání pro studenty prvních ročníků, kde se jim snažíme přiblížit chod fakulty a studentský život. Nyní se chystám na Masarykovy debaty. Na naší fakultě mi nechybí vůbec nic. Myslím, že každý, kdo se o probíhající aktivity trochu zajímá, určitě najde své vyžití.

Kristýna Sedláčková, 20 let, žurnalistika – politologie Znám jen Spolek přátel ptáka Ludvíka, byla jsem s ním na integračním kurzu žurnalistů. Zatím informace o spolcích nemám, v budoucnu se ale možná do některého zapojím.

Zuzana Karasová, 20 let, sociální práce Díky praxi teď nemám na žádné aktivity navíc čas. Ráda však jako divák navštěvuji Filmový klub, byla jsem tam tento rok dvakrát a jsem velice spokojená.

Jana Vaculová, 20 let, mezinárodní vztahy – sociologie Pár spolků na naší univerzitě znám, například Be International nebo Mezinárodní politologický ústav. Nejsem prozatím členem žádného z nich, ale o uvažuji, že se zapojím do nějakého, který bude mít spojitost s mezinárodní spoluprácí.

Jolana Rumanová, 20 let, žurnalistika – sociologie Znám třeba Spolek přátel ptáka Ludvíka, časopis Halas nebo Radio R. Zatím se na škole rozkoukávám, ale v budoucnu bych se chtěla věnovat něčemu podobnému, co by mi nějakým způsobem mohlo pomoci při studiu.

blog comments powered by Disqus